CXU - Cursor eXecution Utilities

Forestil dig, at du har indtastet et datasetnavn i din ISPF EDIT session. Nu ønsker du at se indholdet af dette dataset. Placer cursoren et eller andet sted på datasetnavnet og tryk på en funktionstast, du selv har valgt. En ny ISPF EDIT session viser dig indholdet.

Du har sandsynligvis adgang til en lignende funktion allerede. Forestil dig nu en anden eller måske den samme ISPF EDIT session. Du har indtastet et SQL-kald. Placer cursoren på det første SQL keyword i kaldet og tryk på den samme funktionstast. SQL-kaldet eksekveres med det samme. Hvis det er en SELECT, vises resultatet i en ny ISPF VIEW session.

Forestil dig nu, at du er ved at skrive et SQL-kald, men du har glemt, hvad nogle af kolonnerne hedder. Placer cursoren på et tabelnavn og tryk på den samme funktionstast (igen!). Kolonnerne vises nu som MSG-linier lige under tabelnavnet.

Dette er, hvad CXU handler om. Placer cursoren på et navn eller datasetnavn i din ISPF EDIT/VIEW session, tryk på CXU funktionstasten og se, hvad der sker! Så enkelt er det. Klik på Download, så er du godt igang.

Jeg glemte helt at fortælle dig, at CXU også er nemt at installere og tilpasse. Du kan gøre det hele selv. CXU kræver kun, at du har en TSO-session med ISPF kørende, og at du kan overføre data fra din PC til TSO-sessionen.